iPhone 5s gajet impian setiap blogger

Bismillah…   Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog NA yang amat dikasihi lagi disayangi sekalian. Lama rasanye NA tak update entry kan. Almaklumlah, duk menyiapkan penulisan manuskrip pertama Mahligai Kasihmu. BTW, kalau siapa yang pernah mengikuti perkembangan NA, mesti tahu pasal cerita nie. Boleh rujuk di ruangan ilham-sulungku untuk tahu kisah percintaan … Read More

Ahlan ya Ramadhan…

Bismillah… Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua pembaca NA yang amat dikasihi. Pejam celik, pejam celik, sekarang dah pun bulan 5 kan. Kurang dari sebulan saje lagi nak masuk bulan 6 dan lagi 2 bulan mengikut kalendar Islam kita akan menyambut kehadiran puasa. Bulan yang sangat baik untuk kita ni especially umat Islam nak tambah pahala … Read More

Wahai kaum Hawa yang berpurdah, jagalah akhlakmu…

Bismillah, Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca yang NA kasihi. Semoga korang sentiasa berada dalam perlindungan  Allah swt dan diberikan kesabaran serta kekuatan untuk menghadapi kehidupan sehari-harian yang pelbagai cabaran ini. Apa pun, sentiasa positif dan tenang dalam menghadapinya. 😉 Ape yang korang tau mengenai purdah? Eh, best sangat ke purdah tu? tak lemas ke … Read More

Pancake oh pancake…

Bismillah,   Assalamualaikum dan salam sejahtera semua… Misi pembongkaran resepi pancake yang sedaaaaaapppp ni, meh cuci mata dulu tengok gambar yang NA hidangkan khas buat korang yang tak tahu nak makan ape untuk breakfast dan juga tea time. Check it out!!! ^___^   Bahan adunan pancake yang dihidangkan bersama gula merah See that! NA dah … Read More

Resepi ayam KFC buatan sendiri…

Bismillah…   Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca sekalian. Harap korang dalam keadaan sihat wal’afiat lagi diberkati Allah swt selalu yer 😉 Hari ni, NA tak nak citer pape sebenarnya. Just nak share dengan korang cara membuat ayam goreng KFC yang sedap lagi menggiurkan tanpa perlu membazir wang untuk beli di restoran. hahahaaa 😀 camne … Read More

Tragedi MH370 memberikan kesan yang mendalam kepada seluruh rakyat…

Bismillah,   Assalamualaikum dan salam sejahtera… ^___^     Oleh kerana misteri kehilangan pesawat MH370 ini sudah menjadi isu dunia, NA nak kongsikan sedikit kata-kata semangat kepada  seluruh rakyat Malaysia dan di luar negara. NA pun amat sedih sebenarnya dan setiap kali solat, tak pernah lupa mendoakan kesejahteraan dan keselamatan buat penumpang dan krew anak … Read More

Kisah hati NA…

Bismillah,   Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Today, NA just nak throwback semula tentang sejarah bermulanya minat untuk menulis ni. Apa yang membuatkan NA terfikir untuk menulis ni sebenarnya sejak dari zaman study lagi di universiti.  Masa tu, NA rasa sunyi sangat. Nak luah perasaanlah katakan. heheee 😀   Sebelum tu, NA pernah ada sebuah … Read More

Aku bukan Maryam…

Bismillah, Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Harap korang berada dalam keadaan sihat selalu.^_^   Dari Masjid Putrajaya, Selangor   Terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam misi pencarian yang telah masuk ke 26 buah negara ini. Sesungguhnya, setiap ujian yang diturunkan oleh Allah swt itu ada hikmahnya. Dan, kita harus sedar bahawa Tuhan tak … Read More