Tetap Dalam Jiwa

Tetap Dalam Jiwa

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua. Salam ketiga syawal kepada muslimin muslimat seantero dunia dan istimewa buat sahabat nun jauh di Morocco, happy eid. Alhamdulilah, we meets up again for this year. Really miss your family, both cute childrens šŸ˜‰ Selepas entry pasal Lofa achievement ramadhan lepas, kini tampil dengan topik baru. Dulu-dulu … Read More

Neelofa, Ikon Usahawan Wanita Popular

Neelofa, Ikon Usahawan Wanita Popular

Bismillah,   Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 15 Ramadhan khusus pembaca muslimin dan muslimah NA yang mengikuti pembacaan korang tak kira di pelusuk mana berada sekalipun. Thanks and so terharu sangat, sobs T_T         Ok, bercakap pasal Neelofa atau Lofa, mesti dah terlintas dalam fikiran. Oh yang pengasas Naelofar Hijab tu kan. … Read More

Emage Style Empowerment

Emage Style Empowerment

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua, Allahumma Soibban Naffi’an. Ya Allah, jadikanlah hujan yang turun membasahai seluruh muka bumiMu ini dipenuhi dengan barakah dariMu dan selamatkanlah penduduk Islam di Syria dan seluruh pelusuk dunia juga. Amin, amin, amin ya robbal a’lamin… Before that, sorry because writing in mix language, haha šŸ˜€ . Sometime, … Read More

Luka Yang Paling Dalam

SambunganĀ Lara Hati yang TerpendamĀ . Sequel kedua dan terakhir…     Gambar Hiasan : Google AZIRA Sofiya berjalan keluar menuju anjung balkoni biliknya. Terhibur sejenak hatinya pada sekumpulan kanak-kanak yang sedang bermain kejar-mengejar di taman permainan itu. Alangkah riang dan bebasnya menjadi anak kecil seperti mereka. Bebas bermain ke sana ke mari tanpa perlu memikirkan sebarang … Read More

Metafora dunia

Metafora dunia

Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā  “Belajarlah Dari Pengalaman Dan Kesusahan…” Sources : Google Image Sebelum NA mulakan kisah ni,Ā  anda mesti pernah dengar kan perumpamaan yg semacam ni. Kalau nak tahu mengenai kisah bidalan spt dalam gambar ni, ianya memberikan suatu kesedaran buat kita yg setiap kejayaan itu tak mungkin senang datang bergolek tanpa usaha. Semuanya bermula dgn kesusahan … Read More