Akadku Yang Terakhir

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca kesayangan NA semua. NA kembali dengan review novel dari sis Acik Lana. Nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Dan, of course novelis kesayangan NA jugak. Semua novel-novel beliau jadi koleksi NA kot  🙂 Ini adalah kali ketiga novel beliau diadaptasi ke drama selepas Aku Bukan Mistress dan Maaf Jika … Read More

Indahnya nikmat bersyukur itu

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca blog yang NA kasihi semuanya. Hurmmm, lama rasanya tak update entry kan. Alkisahnya, busy bebenor la dengan keje. Dah macam workaholic pulak kannn NA nie… heheeee ^_^ Ok, sebelum kita mulakan topik, marilah bersama-sama panjatkan ribuan doa kepada jemaah-jemaah haji yang telah meninggalkan dunia yang fana ini. Sesungguhnya, … Read More

Ahlan ya Ramadhan…

Bismillah… Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua pembaca NA yang amat dikasihi. Pejam celik, pejam celik, sekarang dah pun bulan 5 kan. Kurang dari sebulan saje lagi nak masuk bulan 6 dan lagi 2 bulan mengikut kalendar Islam kita akan menyambut kehadiran puasa. Bulan yang sangat baik untuk kita ni especially umat Islam nak tambah pahala … Read More

Pancake oh pancake…

Bismillah,   Assalamualaikum dan salam sejahtera semua… Misi pembongkaran resepi pancake yang sedaaaaaapppp ni, meh cuci mata dulu tengok gambar yang NA hidangkan khas buat korang yang tak tahu nak makan ape untuk breakfast dan juga tea time. Check it out!!! ^___^   Bahan adunan pancake yang dihidangkan bersama gula merah See that! NA dah … Read More

Resepi ayam KFC buatan sendiri…

Bismillah…   Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca sekalian. Harap korang dalam keadaan sihat wal’afiat lagi diberkati Allah swt selalu yer 😉 Hari ni, NA tak nak citer pape sebenarnya. Just nak share dengan korang cara membuat ayam goreng KFC yang sedap lagi menggiurkan tanpa perlu membazir wang untuk beli di restoran. hahahaaa 😀 camne … Read More