Nabila Razali – Pematah Hati Lirik

Bismillah… Assalamualaikum dan salam ceria kesayangan NA semua Woot …woot… ada yang sedang patah hati ke sekarang? Ke frust menonggeng sebab tak dapat miliki hati si dia? Eh, macam kena pulak dengan single terbaru Bella ni kan, Pematah Hati yang muziknya sangat unik dengan bait-bait lirik yang sesuai ditulis dan dinyanyikan ini macam ada sesuatu … Read More

Dilema Wanita : Sahabat @ Teman Hidup?

Dilema Wanita : Sahabat @ Teman Hidup?

Bismillah…   Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua. Salam kemerdekaan buat Malaysia yang ke-60. Semoga Malaysia terus berada dalam keamanan dan kesejahteraan hendaknya. Amin Ya Robbalamin. Merdeka!Merdeka!Merdeka. Dan, salam aidil adha juga buat seluruh muslimin muslimat dari pelusuk negara yang menyambutnya. Allahuakhbar, Walillah Ilham… Sebenarnya, lama tak menaip entry dan berkongsi dengan pembaca semua. … Read More

Neelofa, Ikon Usahawan Wanita Popular

Neelofa, Ikon Usahawan Wanita Popular

Bismillah,   Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 15 Ramadhan khusus pembaca muslimin dan muslimah NA yang mengikuti pembacaan korang tak kira di pelusuk mana berada sekalipun. Thanks and so terharu sangat, sobs T_T         Ok, bercakap pasal Neelofa atau Lofa, mesti dah terlintas dalam fikiran. Oh yang pengasas Naelofar Hijab tu kan. … Read More

Emage Style Empowerment

Emage Style Empowerment

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua, Allahumma Soibban Naffi’an. Ya Allah, jadikanlah hujan yang turun membasahai seluruh muka bumiMu ini dipenuhi dengan barakah dariMu dan selamatkanlah penduduk Islam di Syria dan seluruh pelusuk dunia juga. Amin, amin, amin ya robbal a’lamin… Before that, sorry because writing in mix language, haha ๐Ÿ˜€ . Sometime, … Read More

Kimchi Untuk Awak

Bismillah, Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA… Anneyong haseyo (hello), Eotteoke jinaesimnikka ? (apa khabar?) Je ireum-eun Nisa (nama saya Nisa) Bangapseumnida ย (salam perkenalan) semua ๐Ÿ˜‰ Eh, Ke Korean Ke Kita? Ok, sampai sudah Jeju Island ni, sambil makan kimchi pulak kan, hahaha (dalam mimpi, atas flight ๐Ÿ˜€ ) Hmm, tapi sebenarnya memang ke Seoul … Read More

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my

Bismillah, Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Gong xi, Gong xi. Happy Chinese New Year pada chinese readers dan wishes of great luck bagi NA untuk win this contest, Aminnn… Lama rasanya tak join mana-mana giveaway, haha   http://www.nile.com.my/page.php?cd=120 Pastu buat ape ea? Eh, kena pilih item la. Hah, 5? Banyaknya ๐Ÿ˜€ Okay, NA pilih dulu ye … Read More

Lara Cinta Ameena

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua… Salam Jumaat serta salam Maulidul Rasul kepada seluruh umat Islam seluruh pelusuk dunia. Bersama-samalah kita saling mendoakan keselamatan dan kesejahteraan umat Islam Rohingnya. Semoga dengan sedikit doa dapat memberikan kekuatan buat mereka sekeluarga. Allahuakhbar!Allahuakhbar!Allahuakhbar!   Berbalik kepada tajuk entry sebenar kita semula ๐Ÿ™‚     Lara Cinta … Read More

Patahnya Sebelah Sayap

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca yang NA kasihi. Salam ceria dan salam Jumaat khusus pembaca muslimin dan muslimah. Semoga dipermudahkan segala urusan seharian kita dan diberkati rezeki sentiasa. NA kembali lagi dengan segmen review drama selepas Lambaian Ramadhanย di slot Samarinda beberapa bulan lalu. Kali ini lebih dasyat lagi drama Patahnya Sebelah Sayap … Read More

Contest Jubah Letops by Zaza Iman

Bismillah…   Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca kesayangan NA. Salam Ramadan diucapkan kepada pembaca muslimin dan muslimah seluruh dunia. Alhamdulilah, dua hari sudah kita berpuasa. Lama kan NA tak join giveaway. Kali terakhir join contest Iphone Denai Hati. Itulah contest terbesar setakat tahun lepas tak silap kalau nak dibandingkan contest lain yang biasa-biasa saja. Kali … Read More

Makan Sihat, Keluarga Bahagia

Bismillah, Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan semua. Sebelum itu, NA ucapkan kepada ibu-ibu, mama-mama, emak-emak, amma-amma di seluruh dunia termasuklah my lovely mummy dengan ucapam SELAMAT HARI IBU and HAPPY MOTHER DAYย  <3 <3 Semoga dipanjangkan umur dan diberi kesihatan yang baik-baik hendaknya… ๐Ÿ™‚ Our topic today adalah “Makan Sihat, Keluarga Bahagia” seperti yang telah … Read More