Sebuah Pertemuan

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA yang dikasihi seantero dunia. Semoga dalam rahmat dan perlindunganNYA sentiasa walau di mana jua berada. Aminnn 😉 Terima kasih pada yang sudi menjadi teman, Terima kasih pada yang sudi bersahabat online juga offline, Terima kasih rakan-rakan zaman sekolah rendah, menengah, kolej mahupun universiti, Terima kasih leader-leader, mentor-mentee sudi … Read More

Ainul Mardhiah srikandi wanita terbilang

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan semua.     Google Image   Ainul Mardhiah… Sungguh besar semangatmu. Wanita solehah yang menegakkan Islam. Srikandi yang terbilang lagi berani. Wanita idaman lelaki. Bidadari Syurga yang telah disiapkan singgahsananya di sana. Allahuakhbar! Ya Allah, jadikan diriku serta hambamu (para wanita), khusus pembaca blog ini, tak kira di mana … Read More

Lirik Mirwana – Cinta Bukan Mainan

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua. Cinta tak dapat diungkap dengan kata-kata. Cinta juga tak boleh dibeli dengan wang ringgit. Cinta itu tersangat mahal harganya. Sebab itu, cinta bukan senang dimiliki kecuali bila kedua-dua hati saling menginginkannya. Cinta yang suci lahir dari hati yang ikhlas dan tulus. Cinta yang suci adalah bila masing-masing … Read More

Download CRT Rindu Di Jiwa dan jom bercuti

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA. Semoga anda dalam perlindungan Allah sentiasa walau di mana jua berada. InsayAllah… Cinta tiga segi itu memang ada. Kebiasaannya terjadi di antara dua sahabat yang memendam atau menyembunyikan perasaan masing-masing sehinggalah muncul yang ketiga, iaitu kekasih salah seorang itu. Boleh jadi lelaki dan perempuan. Seperti apa yang dilakonkan … Read More

Lirik Izinkan – Heliza & Hazwani Helmi

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA. Salam ceria dan salam motivasi. Semoga anda semua berada dalam keadaan baik-baik saja hendaknya. Kehidupan ini umpama sebuah perhitungan. Ya, perhitungan dalam mencari dan mengumpul amal kebaikan. Setiap manusia ini tidak pernah sempurna. Semua buat silap. Semua ada khilaf masing-masing kecil atau besar. Tak perlu menuding jari pada … Read More

UNIC Seindah Sabar Lirik

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA. Salam Jumaat juga muslimin muslimat seantero dunia yang sentiasa mengikuti blog NA. Tq so much, terharu sangat, sobs T___T Ujian yang datang bukan untuk ditangisi, diratapi, dipersoal kembali kenapa kita diduga seberat ini? Aku tak kuat Ya Allah, aku tak mampu nak hadapi semua ini. Ok, sebelum tu … Read More

Dilema Wanita : Sahabat @ Teman Hidup?

Dilema Wanita : Sahabat @ Teman Hidup?

Bismillah…   Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua. Salam kemerdekaan buat Malaysia yang ke-60. Semoga Malaysia terus berada dalam keamanan dan kesejahteraan hendaknya. Amin Ya Robbalamin. Merdeka!Merdeka!Merdeka. Dan, salam aidil adha juga buat seluruh muslimin muslimat dari pelusuk negara yang menyambutnya. Allahuakhbar, Walillah Ilham… Sebenarnya, lama tak menaip entry dan berkongsi dengan pembaca semua. … Read More

Tetap Dalam Jiwa

Tetap Dalam Jiwa

Bismillah… Assalamualaikum dan salam sejahtera kesayangan NA semua. Salam ketiga syawal kepada muslimin muslimat seantero dunia dan istimewa buat sahabat nun jauh di Morocco, happy eid. Alhamdulilah, we meets up again for this year. Really miss your family, both cute childrens 😉 Selepas entry pasal Lofa achievement ramadhan lepas, kini tampil dengan topik baru. Dulu-dulu … Read More

Neelofa, Ikon Usahawan Wanita Popular

Neelofa, Ikon Usahawan Wanita Popular

Bismillah,   Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 15 Ramadhan khusus pembaca muslimin dan muslimah NA yang mengikuti pembacaan korang tak kira di pelusuk mana berada sekalipun. Thanks and so terharu sangat, sobs T_T         Ok, bercakap pasal Neelofa atau Lofa, mesti dah terlintas dalam fikiran. Oh yang pengasas Naelofar Hijab tu kan. … Read More